.
.
.
.
.
.

Följ med mig ut i världen!

upptäck nya spännande resmål tillsamman med mig. Här bloggar jag när jag är på väg eller ute på resor. Ibland hinner, kan eller vill jag inte blogga då jag är ute och då kommer inläggen lite senare.
Nästa resa blir nästan hela sommaren 2015 i DAUIN

torsdag 12 april 2012

Stadstur, motorcykeltur och Apo, här händer det grejer!

Halo halo
Jag och fyra tjejer, Bbing, Chona, Adelfa och en till som jag inte riktigt lyckats fånga upp namnet på hade en heldag på stan (i alla fall en halvdag och kväll). Vi shoppade lite olika köksattraljer till Bbings kök som behövde kompletteras (speciellt när jag nu äter där titt som tätt). Därefter tog de mig till ett ställe utmed strandpromenaden i Dumaguete sär de med spänning bjöd på Filippinska specialitéer (eller var de nu kommer ifrån). Först var det något som liknade en fylld knödel gjord av fluffig vit vetedeg fylld med god kycklinggryta till detta serveras Halo halo, en ja vad ska jag kalla det, döm själva. Sötpotatisglass, söt majs, cornflakes, yello, fruktbitar och mer odefinierbar glass. Faktiskt riktigt gott även om kombinationen aldrig skulle kommit upp i mina tankar. Efter glassen så tog vi en timmas massage, vilket var helt underbart, kostade 1125 peso för fem, ca 175 kronor, det skulle man kunna vänja sig vid. Kvällen avslutades på Senior Pedro med kyckling, alltid lika kletigt och gott att äta med deras kyckling och ris med mänderna filippino style.


Kockos nest och en vacker blomma där


Motorcykelutfärd
I förrgår tog jag en day off i dykningen och jag och Bbing gav oss ut på motorcykel till ett ställe som låg två timmars färd från Dauin vid namn Kockos nest. Ett otroligt vackerst ställe som ligger klistrat utmed klipporna, med en vacker vit strand och underbart turkosblått vatten. Där åt vi lunch innan vi på vår motorcykel begav oss tillbaka mot Pura Vida på vägar som antingen har en betongbelagd yta eller lika gärna skulle kunna kallas urtorkad bäckfåra. Det är väl ok men att det kan variera fram och tillbaka mellan varje krök gör att man får köra ytterst försiktigt. Var ju ett tag sen jag satt på en motorcykel också. Med ömma bakar var efter fem timmar tillbaka hemma på Pura Vida, trötta men nöjda över alla vackra vyer på vägen.




Vy utmed vägen


Apo island
Igår har jag gjorde en dagsutflykt till Apo island som vag inte varit vid på ett halvår så det var lite spännande att se hur det skulle se ut efter orkanen som hade förstört stora delar av korallområdena runt ön. Där jag dök hade orkanen inte satt några spår alls utan det var som vanligt väldigt vackert, vackert och gäsp, lite tråkigt. Påminn mig att jag inte ska åka hit utan stanna vid min älskade "muck diving" vid kusten.

Ett av de färgstarka barn som under sitt sommarlov leker utmed stranden

En vecka kvar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Translate

Etiketter