.
.
.
.
.
.

Följ med mig ut i världen!

upptäck nya spännande resmål tillsamman med mig. Här bloggar jag när jag är på väg eller ute på resor. Ibland hinner, kan eller vill jag inte blogga då jag är ute och då kommer inläggen lite senare.
Nästa resa blir nästan hela sommaren 2015 i DAUIN

torsdag 19 april 2012

Valencia och zip-line tur


Zip-lineutfärd strax utanför Valencia







Elva glada filippinare och jag begav oss en eftermiddag upp mot Valencia där vi skulle prova på att åka "Zip line". En vajer uppspänd över en dalgång som man krokades fast i en sele på, man klättrade upp i ett vinglit trätorn på tre våningar och sen var det bara att hoppa ut och man svävade långt över träd och palmer ner mot slutändan där man bromsades upp efter en ca minuts färd. Mest spännande var att hoppa ut ur tornet sedan njöt man av värden neråt tills man nästan var framme och undrade hur det skulle gå till att bromsa upp den fart man fått upp. Som tur är funkade det bra och efter att alla tagit sig ner kunde vi konstatera att vi alla överlevde, som vi uttryckte det "still kicking". 

Ett glatt gäng håller andan i sulfatångorna • Poloy med sin älsta dotter





Efter zip line-färden begav vi oss upp i den dalgång dår så många miste livet i den flod som verkligen överraskat många genom att bli en frustrande, forsande älv efter allt regn som kom under tyfonen i december. Man kunde verkligen se vilka krafter naturen besitter när den lilla "red river" som nu kanske var 4-5 meter bred med lite lugnt porlande vatten verkligen dragit med sig allt i dalgången och bildat en älv på sina ställen mer än hundra meter bred, den hade skurit sig ner i den sand och stenjord och bildat en djup fåra med stora stenbmmlingar stora som ett hus forslats med.
Vårt mål var ett vattenfall där vattnet föll ca 50 meter. På väg dit passerade vi ett ställe där kokande vatten och sulfatdoftande vattenånga steg upp ur marken ur ett stort månliknande område. Vattenfallet i sig hade mist sin forna glans när mycket av vegetationen svepts med och bara klipporna vid sidan om nuvarande vattenfall låg kala efter vattenmassorna som svept fram. Det kommer säkert att ta dalen minst 50-100 år att hämta sig efter vad naturen lyckats åstadkomma på några timmar.


Ett av det hus som hade millimetrarna på sin sida  och vattenfallet


Tänk vad mycket det finns att upptäcka...



1 kommentar:

  1. Hisnande men måste samtidigt varit en fantastisk upplevelse!

    Kram på dig och välkommen hem!
    Erica

    SvaraRadera

Translate

Etiketter