.
.
.
.
.
.

Följ med mig ut i världen!

upptäck nya spännande resmål tillsamman med mig. Här bloggar jag när jag är på väg eller ute på resor. Ibland hinner, kan eller vill jag inte blogga då jag är ute och då kommer inläggen lite senare.
Nästa resa blir nästan hela sommaren 2015 i DAUIN

måndag 18 juli 2011

Dive expedition 2011


Efter många om och men då Lee som höll i expeditionen halkade med foten när han skulle kicka igång sin motorcykel och ändade upp på sjukhuset med nio stygn i foten kom vi äntligen iväg på en "exploration new dive trip" utan honom. Från början var den planerad att vara fyra-fem dagar men nu fick den bli en tur på två dagar med endast en övernattning. Bättre än inget. Vi startade söndagen den 17 juli klockan 06.30 men vi behövde en hel dag för att förbereda allt som skulle med. Tolv man ombord skulle ha mat i två dagar så jag, Bbing och Elina begav oss dagen innan in till Dumaguete för att bunkra upp. Mat och sovskynken skulle inköpas och likadana scafsar var ett måste, sånt kan man kosta på sig när priset är 22 peso (ca 3 kr). Samtidigt pågick massor av förberedelser på Pura Vida, vatten skulle tankas, bränsle och tuber skulle ombord och framför allt kompressor och generator.


Så var det då äntligen dags och iväg bar det alla iförda de nyinköpta scafsarna och ett glatt hömör. Ett gott gäng som verkligen kan få en att må gott, vi gottade oss i alla felsägningar som hörts under de tidigare veckorna och den som rungade mest under resan var "How many deap".


Kan bara säga att det var värt ett par timmars båtresa i rätt rufft väder, som efter tre veckor bestämde sig för att nu djäklar ska det blåsas och regnas. Men inte ens det kunde få ner det glada humöret och stämningen av att man skulle få dyka där förmodligen ingen annan dykt tidigare var fantastisk. Fiskare i området gav tips och höjdaren i byn i närheten skulle tillfrågas om det var ok att göra ett dyk i "hans" område. Reven var fantastiska med otroliga koraller, både soft och hard corals. Inte så mycket fiskliv men mycket smått och gott som nakensnäckor och liknande.

Bbing
Joona = The Spiderman

Man känner sig så otroligt privilegierad som får vara med på denna resa med dessa glada, sköna människor som vet att njuta av livet. Skulle faktiskt åka rakt ut i det blå även utan dykningen för vi hade det härligt även ovan ytan. Som en bonus gjorde vi sex fantastiska dyk i helt orörda vatten.

Tidig morgon ombord Dako
Att man på en båt kan få så fantastik mat, grillad kyckling, färsk fisk i olika varianter och en massa annat gott som stod färdig på bordet när man kom upp från ett dyk får en att förundras över hur man klarar att laga så god mat på så enkla medel. Färsk fisk kunde vi köpa direkt av fiskarna och den var så färsk den bara kunde vara.

Ombord serverades färsk god mat och ingen behövde vara hungrig,
nästan så vi inte hann dyka  för all god mat som serverades.

1 kommentar:

Translate

Etiketter